Ağaç İşleme Makinesi-İntermob & Promatt Özel Bölümü Kapanış Bülteni

AĞAÇ İŞLEME MAKİNESİ VE İNTERMOB FUARLARI KENDİ REKORLARINI KIRARAK BÜYÜK BİR BAŞARI İLE GERÇEKLEŞTİ
Ağaç İşleme Makinesi ve İntermob fuarları 22 – 26 Ekim 2016 tarihleri arasında ahşap ve mobilya yan sanayi üreticileri ve ihracatçıları ile sektörün yerli ve yabancı profesyonellerini Tüyap Fuar ve Kongre Merkezi’nde bir araya getirdi.
Ahşap ve mobilya yan sanayi endüstrilerinin Avrasya’da ki en büyük buluşma platformu olan fuarlar, 30 ülkeden 861 firma ve firma temsilciliğini 14 salon, 120.000 m2 kapalı sergileme alanında 7.698’i yabancı toplam 71.581 ziyaretçiye ev sahipliği yaparak yeni bir rekora imza attı. Sektörün önde gelen yerli - yabancı firma ve firma temsilciliklerinin yoğun katılımı ile gerçekleşen fuarlarda; Avusturya, Belçika, Kanada, Çin, Çek Cumhuriyeti, Danimarka, Fransa, Almanya, Yunanistan, İran, İsrail, İsveç, İtalya, Hollanda, Slovenya, İspanya, Tayvan, Türkiye, İsviçre, Ukrayna, İngiltere, Amerika, Bulgaristan, Güney Kore, Rusya, Finlandiya, Polonya, Portekiz, Afganistan ve Kanada’dan gelen katılımcılar ürünlerini 5 gün boyunca ziyaretçilere tanıtma fırsatı buldu.
27 Ülkeden Alım Heyetleri
Sektöre yeni pazarlar sunmak için pazarlama ağını genişleten Ağaç İşleme Makinesi ve İntermob fuarları Tüyap davetlisi olarak Cezayir, Ermenistan, Azerbaycan, Bosna Hersek, Bulgaristan, Mısır, Gürcistan, Yunanistan, Hırvatistan, Irak, İran, Ürdün, Kosova, Libya, Lübnan, Makedonya, Moldova, Filistin, Rusya, Sırbistan, Suriye, Tunus, Ukrayna, Özbekistan, İsrail, Umman, Katar, BAE olmak üzere 27 farklı ülkeden gelen alım heyetlerini katılımcılarıyla buluşturdu.
47 İlden Alım Heyeti Katılımı
Tüyap tarafından davet edilen; Adana, Gaziantep, Hatay, Mersin, Niğde, Osmaniye, Bolu, Çorum, Düzce, Kastamonu, Zonguldak, Balıkesir, Çanakkale, Eskişehir, Kütahya, Ankara, Bursa, Malatya, Adıyaman, Adapazarı, Edirne, Tekirdağ, Aydın, Denizli, İzmir, Manisa, Uşak, Kayseri, Nevşehir, Sivas, Afyon, Antalya, Burdur, Isparta, Karaman, Konya, Samsun, Tokat, Amasya, Yozgat, Yalova, Muğla, Çankırı, Bartın, Erzurum, Trabzon olmak üzere 46 ilden gelerek fuar ziyareti gerçekleştiren yurtiçi sektör profesyonelleri fuarların sektör içerisinde yaratmış olduğu sinerji ve canlılığın beklentilerinin üzerinde olduğunu ifade ettiler.
Yatak Yan Sanayi Sektörünün Buluşma Noktası
Büyüme potansiyeli gösteren alanlarda sektörün ihtiyaçlarına cevap verebilecek şekilde kapsamını genişletmeye devam eden İntermob Fuarı bünyesinde yer alan Promatt Özel Bölümü, Yatak İmalatı Yan Sanayi, Ekipman, Ham madde ve Makineleri sektörünün nitelikli profesyonelleri için çekim merkezi oldu. Katılımcı ve ziyaretçileri için uygun buluşma ortamı sağlayan özel bölüm, bu yıl beklentileri karşılayarak sektörün ticari hedeflerini ve taleplerini merkez alan bir ticaret platformu yaratma yolunda emin adımlar attı.
Etkinliklere Sektör Temsilcilerinden Tam Not
Eş zamanlı olarak düzenlenen Ağaç İşleme Makinesi ve İntermob Fuarları sırasında organize edilen etkinlikler sektör temsilcileri tarafından büyük ilgi ile karşılandı.
Orman Mühendisleri Odası & Ağaçişleri Endüstri Mühendisleri Derneği’nin ortak çalışmasıyla düzenlenen “Ahşabın Tasarım Serüveni” ile Orsiad - Orman Sanayi İşadamları Gazetesi tarafından organize edilen “Orman Sanayi Sektörünün Geleceği Forumu” konulu etkinliklere yoğun katılım gerçekleşti. Yenilikleri takip etmek isteyen tüm profesyoneller için kaçırılmaz bir ticaret platformu sunan fuarlar, sürekli kendini geliştiren yapısıyla sektör temsilcilerinden büyük ilgi gördü.
Gelecek Buluşmamız
Yıl boyu fuar ekibi tarafından, katılımcı ve ziyaretçilerin istekleri göz önüne alınarak titizlikle gerçekleştirilen çalışmalarla hazırlanan fuarlar, sadece Türkiye’de değil yurtdışında da adından söz ettiriyor. 2017 yılında da önemli iş bağlantılarına ev sahipliği yapmaya, yeni pazarlara açılmak ve mevcut pazar paylarını arttırmak isteyen katılımcılarımız ile ziyaretçiler için etkin bir ticaret platformu olmaya devam edecek.
Ağaç İşleme Makinesi ve İntermob fuarları gelecek yıl katılımcı ve ziyaretçilerini 14-18 Ekim 2017 tarihleri arasında ağırlayacak.